Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ούτε στο Συνεργείο , Ούτε πουθενά , τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα Νοτίων Προαστίων  καταδικάζει την θρασύδειλη επίθεση φασιστών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Ηλιούπολης “ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ”  τα ξημερώματα της Δευτέρας  4/3/2013.

 Η επίθεση στο «Συνεργείο» δεν αποτελεί ένα ακόμη μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσεται στην γενικότερη κατασταλτική συνεργασία που έχει κηρύξει ενάντια σε όλο τον κόσμο του εργατικού – λαϊκού αγώνα η ακροδεξιά κλίκα που κυβερνά τη χώρα κατά τις επιταγές της Τρόικας και των Ελλήνων καπιταλιστών, το αστικό Κράτος και το Φασιστικό παρακράτος. Είναι μια πολιτική επίθεση εξαιτίας της αγωνιστικής δράσης, που απαιτεί τα αυτονόητα δικαιώματα της ζωής, επιδεικνύοντας πρώτα απ΄ όλα την αλληλεγγύη των φτωχών και των καταπιεσμένων, ενάντια σε ένα σύστημα που καταστρέφει την ιδία τη ζωή.

 Η δημιουργία κοινωνικών χώρων σε πολλές γειτονιές της Ελλάδας δεν είναι τυχαία, στηρίζεται στο βάθεμα της οικονομικής κρίσης, όπως και η εμφάνιση φασιστικών συμμοριών , ως κομμάτι του συστήματος σε κρίση, ως μαντρόσκυλά του που στόχο έχουν να σπείρουν το φόβο σε κάθε καταπιεζόμενο. Οι επιθέσεις σε μια σειρά κοινωνικούς χώρους αποδεικνύει την αδυναμία του αστικού κράτους να λειτουργήσει «θεσμικά», όπως λειτουργούσε.

Ενάντια στο “μαύρο”, αλλά εσωτερικά σάπιο και διασπασμένο μέτωπο των καπιταλιστών, των μισό-διαλυμένων κομμάτων τους και των λακέδων τους πρέπει, οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι εργάτες και φτωχοί βιοπαλαιστές, να προτάξουμε το δικό μας ενιαίο ταξικό μέτωπο προπαγανδίζοντας την αυτοοργάνωση σε κάθε γειτονιά των καταπιεζόμενων και δημιουργώντας  ομάδες αυτοάμυνας.

Για να ανατραπεί αυτή και κάθε αστική κυβέρνηση, να συντρίψουμε το αστικό κράτος και τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες του και να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων και μια σοσιαλιστική διέξοδο από την καπιταλιστική χρεοκοπία και βαρβαρότητα.

Χρειαζόμαστε ένα ανεξάρτητο από το κράτος, το δήμο και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία συντονισμό όλων των εργατικών οργανώσεων, μαχητικών ενώσεων, συλλογικοτήτων, αυτοδιαχειριζόμενων χώρων,  συνοικιακών συνελεύσεων και αγωνιστών της περιοχής ενάντια στους καπιταλιστές, το κράτος και τους φασίστες – για να τους ανατρέψουμε!

Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας μέσα από εργατικές επιτροπές και σωματεία βάσης στους χώρους δουλειάς και λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τίθεται σήμερα με νέους όρους. Η υπεράσπιση κάθε κατάκτησης και τελικά της ίδιας μας της ζωής απαιτεί να δουλέψουμε άμεσα για την ανατροπή του κράτους σε καθεστώς “έκτακτης ανάγκης” και πρώτα από όλα της κυβέρνησης που βρίσκεται πολιτικά επικεφαλής του.

Κάτω τα χέρια
από τους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους