Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ

Αναδημοσίευση από Νέα Προοπτική τεύχος 553 Σάββατο 20 Ιουλίου 2013
Οι εργαζόμενοι του δήμου Αγ. Δημητρίου είναι πάνω από δέκα μέρες σε κινητοποίηση. Το κατειλημμένο δημαρχείο έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης και οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην Κυβέρνηση. Έτσι, την Κυριακή 14 Ιούλη πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Γιατί απεργούμε οι δημοτικοί υπάλληλοι;» με στόχο να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους της περιοχής.

Η αίθουσα συνελεύσεων του κατειλημμένου Δημαρχείου γέμισε με πάνω από 150 κόσμο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Το μεγάλο φαγοπότι» που φτιάχτηκε από την δημοσιογραφική ομάδα Infowar προκειμένου να παρουσιάσει τα σχέδια εκμετάλλευσης των απορριμμάτων από κυβερνήσεις και επιχειρηματίες.

Την εισήγηση όπως και το κλείσιμο της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου σ. Γιώργος Μαγκλής. Ανέλυσε τις συνέπειες που έχουν τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα σε όλο το λαό. Επίσης τόνισε τις προοπτικές του αγώνα θέτοντας ξεκάθαρα το στόχο ανατροπής της Κυβέρνησης και όλων εκείνων που έχουν το κεφάλαιο και την εξουσία στα χέρια τους. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν για να διεξάγουν τον ταξικό πόλεμο που έχει κλιμακωθεί.

Καλεσμένος ομιλητής ήταν και ο Λεωνίδας Βατικιώτης ένας από τους δημοσιογράφους  που επιμελήθηκαν το ντοκιμαντέρ. Στην ομιλία του μίλησε για το σκανδαλώδες ζήτημα της εκμετάλλευσης των απορριμμάτων με τους μύθους των μνημονιακών κυβερνήσεων περί «διάσωσης της χώρας». Η πασοκικής προέλευσης δημοτική αρχή, που στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, έχει πιέσει τους εργαζόμενους να «κρατήσουν» τον αγώνα τους μέσα σε κάποια όρια επικαλούμενη την ανάγκη κοινού μετώπου με τους δημότες. Την ίδια στιγμή βέβαια η εκρηκτική κατάσταση μέσα στην οποία γίνεται η σύγκρουση με την Κυβέρνηση (εκτίναξη της ανεργίας και των λουκέτων στα μαγαζιά της περιοχής) δεν αφήνει περιθώρια συμβιβασμών και υποχωρήσεων.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση που βρήκε η παρέμβαση του σ. Γιώργου Μητροβγένη εκ μέρους της Μαχόμενης Αριστερής Δύναμης Ανατροπής-Δάφνης/ Υμηττού και του ΕΕΚ, στην οποία μίλησε για την ανάγκη οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της αδύναμης και επικίνδυνης κυβέρνησης και στόχο την κατάληψη της εξουσίας από τους εργαζόμενους.

Τέλος στη συζήτηση συμμετείχε αγωνιζόμενος απολυμένος σχολικός φύλακας, εργαζόμενη στην κοινωνική υπηρεσία «οήθεια στο Σπίτι», άνεργος εκπαιδευτικός καθώς και αλληλέγγυοι κάτοικοι. Η εκδήλωση έκανε ξεκάθαρη πλέον την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα που υπάρχει, να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα εργαζομένων και ανέργων στο Μπραχάμι.

Ε.Α